Srpska zastava Crnogorska zastava Bosanska zastava Hrvatska zastava
Proroštvo 1

SUD POČINJE OD DOMA JAHVE-A!


Zapisano/izgovoreno pod pomazanjem RUAH HA KODEŠ (SVETOG DUHA)

Apostol i Prorok Elizabeta Šeri Elajdža (Eliševa Elijahu)1

31. decembar, 1996.

Slika za Proroštvo 1

Hebrejska IMENA BOGA:

JAH2 (יה) – IME BOGA
JAHVE3 (יהוה) – IME OCA
JAHUŠUA4 (יהושוע) – IME SINA
ŠEKHINJAH5 (שכניה) – IME SVETOG DUHA

ELOHIM (אלוהים) – 'BOG'
ADONAJ (אדני) – 'GOSPOD'
ABA JAH (אבא יה) – 'OTAC JAH'
IMA JAH (אמא יה) – 'MAJKA JAH'
HA MAŠIAH (המשיח) – 'MESIJA' ('HRIST')
RUAH HA KODEŠ (רוח הקדש) – 'SVETI DUH'


Citati iz Biblije su iz Novog Revidiranog Prevoda

Sledi Proroštvo koje je predato Proroku Eliševi putem "Svetih jezika", kako SVETI DUH daje (Dela Apostolska 2:3-4) da se govori na ljudskim i anđeoskim jezicima (1. Korinćanima 13:1). Eliševa govori u jezicima, što podstiče Proroštvo (1. Korinćanima 14:6).


Reči koje je JAHVE rekao da se stave pre svakog Proroštva:

„Upozorio sam te pre mnogo vremena Elizabeta (Eliševa), da ne nazoveš ovu Službu po muškarcu ili ženi. Još dok Služba nije ni postojala, stavio sam to u tvoj duh. Jer ništa od ovoga nije učinjeno tvojim rukama. Ništa od ovoga nije došlo iz tvojih usta. Već je iz usta JAHVE-a porođeno. Iz usta JAHUŠUA-e, tvog MAŠIAH-а, porođeno je. Iz usta RUAH HA KODEŠ, tvoje IMAJAH, porođeno je. Da je bilo samo od tvoje ruke, odavno bi propalo. To je od vetra ŠEKHINJAH SLAVE koji duva po svoj zemlji, Svetog Vetra oživljenja. Nije od tvog daha, jer bi propalo. Isaija 42:8: 'Ja sam JAHVE. To je MOME IME, i nikome neću dati Slavu SVOJU, niti Hvalu SVOJU likovima rezbarenim.'” (Proroštvo 105)

Jula 2010. JAHVE BOG je takođe rekao da dodam sledeće kao upozorenje onima koji se rugaju: „Ali oni su se stalno rugali Glasnicima JAHVE-a, prezirali su NJEGOVE Reči i smejali se NJEGOVIM Prorocima, sve dok NJEGOV gnev nije došao na NJEGOV Narod, te više nije bilo leka.” (2. Dnevnika 36:16)

Onda, jula 2016.: „Teško bilo kome ko se usudi da pokuša da naškodi ovim dvoma Pomazanih. Zažalićete dan kada ste se uopšte rodili. Ne dirajte MOJE Pomazanike, niti činite zla ovim dvoma Prorocima (Psalam 105:15, 1. Dnevnika 16:22). Bilo bi vam bolje kada bih JA, ABA JAHVE, iščupao vaš jezik!“ (Proroštvo 128)

I od Proroka Ezre: „Upozoravam vas sada – sve one koji napadaju ovu Službu i Proroštva, i Eliševu i mene, sve Službenike Amightywind Službe – upozoravam vas sada: ne dirajte JAH-ove Pomazanike i ne činite Njegovim Prorocima nikakvog zla (Psalam 105:15, 1. Dnevnika 16:22), da ne bi gnev Štapa JAH-а došao na vas. Ali oni koji su blagosloveni, i koji su blagoslov za ovu Službu, i koji su verni, i koji primaju Proroštva – mnogi će blagoslovi doći na vas – sve radi zaštite onoga što pripada JAH-u u IME JAHUŠUA-e.“

Strašna je i užasna stvar pasti u ruke živoga BOGA. MOJ gnev može biti veliki koliko i MOJA ljubav, ali niko o tome ne govori. U godini 1997., otkriću SEBE ne samo kao BOGA ljubavi, već će oni koji ismevaju ili poriču MOJU moć, ili odbijaju MOJU ljubav, i nastoje da zavedu MOJE ovce – oni će okusiti dane Ananije i Sapfire ponovo. Mudrost je strah od JAHVE-a. Mnogi od MOJIH sopstvenih ovaca ME uzimaju zdravo za gotovo. Rade svašta i misle da je to pokriveno blagodaću. Rade stvari znajući da su nesvete i da ME vređaju.

Ali oni misle da sam JA slep i gluv. Godine 1997. dokazaću da sam JA BOG ognja i da će ono što stoji na putu MOJIM službenicima biti proždreno u MOJOJ ljutnji. Oni koji se usuđuju da zaustavljaju Jevanđelje JAHUŠUA HA MAŠIAH-а će najgore proći. Dolazim po Crkvu bez mrlje i bore, i opet ti kažem – upozori Crkvu. Crkva nije pastor, nije zgrada. Crkva su ljudi, MOJE ovce. Dosta mi je da ljudi nazivaju službe po samima sebi – nemaju pravo da čine tu gadost. Oni nisu platili krajnju cenu, oni nisu dovoljno Sveti da čine to. JA sam, JAHUŠUA HA MAŠIAH, platio tu cenu na Golgoti.

Ukoliko nisu bezgrešni i savršeni, nemaju pravo da nazovu službu po samima sebi. Jedino sam JA savršen i bezgrešan, a ne čovek, „Jer svi sagrešiše i lišeni su Slave JAHVE-a!“ [Rimljanima 3:23] Vi ste bezgrešni u MOJIM očima jer MOJA Krv spira vaše grehe. Nije to zbog toga što ste vi bezgrešni po sopstvenoj savršenosti. Ti si grešnik spašena MOJOM blagodaću i milošću. Istina, Krv sa Golgote spira tvoje grehe, ali služba predstavlja MENE i tvog OCA JAHVE-a i služba mora biti nazvana po Svetosti, a ne po čoveku.

Jer opet, prorokujem kroz tebe i kažem: „Pazite se.“ Upozori ih, jer kad nesavršeni čovek padne (a hoće), pada i služba koja nosi njegovo ime i ovce se razbeže u protivnikov tabor. Reci im MOJA Sluškinjo, upozori ih. Nemojte više činiti tu gadost pred MOJIM očima. Jer rekoh: „Budite Sveti, jer sam JA Svet.“ Čak i najveći proroci i službenici koji imaju MOJE pomazanje su u bezumnom ponosu i nazivaju ono što nije njihovo, pomazane službe, po sebi samima. Zbog toga će pasti, ali ću JA biti tamo da ih podignem nakon što budu ukoreni.

Ali upozori ih. To je kao kad dete dobija batine, ali je bilo upozoreno mnogo puta. JA ukoravam one koje volim. JA sam JAGNJE prema onima koji prihvataju Dar MOJE Krvi sa Golgote. JA sam LAV iz Judinog plemena prema SVOJIM neprijateljima. JA sam ratnik, a ne slabić. Okrenuo sam drugi obraz jednom, ali kad budem došao ponovo SVOJIM neprijateljima, donosim SVOJU jarost. Teško onima koji nazivaju sebe MOJIM neprijateljima i usuđuju se da uništavaju dobra dela koja JA činim kroz SVOJE sluge. Lav razdire i raskida pre nego proždere svoj plen. Isto čini i orao, kog predstavlja vaš Nebeski OTAC. Videće te MOJU jarost u 1997.

Ali MOJA Deca se nemaju čega plašiti – oni koji ME zaista vole, poklanjaju MI se, stavljaju ME na prvo mesto u svojim životima. Počistiću Hramove. Dokazaću da sam BOG koga se treba veoma plašiti. JA sam još uvek BOG koji zahteva Svetost od SVOJE Dece. Ne govorim o spoljašnjem izgledu – to je taština i veštačka svetost. Prava Svetost dolazi iznutra. U Ameriku dolazi, i već je počeo, građanski rat.

Ali bolje da ne bude građanskog rata u MOJIM Crkvama. Bolje da ne bude predrasuda, bilo prema spoljašnjem izgledu ili rasi. Jer kada MOJA Deca vide jedni druge, bolje da vide samo crveno – MOJU Krv. Prestanite da delite vaše Crkve po bojama. JA ne vidim nikakve boje. JA sam sve rase u jednoj. Prestanite da sudite jedni drugima po spoljašnjem izgledu. Jer gde je duh predrasude, MOJ RUAH HA KODEŠ (SVETI DUH) neće ostati, neće prebivati. Umesto toga, zlim duhovima će biti dozvoljeno da uđu. Upozoreni ste.

Šeri, nisi znala šta ćeš kucati od Reči do Reči. Daj ovo Proroštvo svima koji imaju uši da čuju, neka svi ostali ostanu gluvi. Dolazim po Crkvu bez mrlje i bore. Ono što ME zadržava je upravo ono što bi trebalo da ME vrati – MOJA Crkva, MOJ Narod, MOJI Pastori, MOJI Službenici. JA mrzim ponos. To je jedan od 7 smrtnih grehova, a MOJI sopstveni Pastori koji imaju MOJE Pomazanje misle da oni izgrađuju crkvu, da oni poseduju crkvu, i da trebaju da kontrolišu Ovce. Samo sam JA Dobri PASTIR. Vaše je da budete prst koji ukazuje na put ka MENI, JAHUŠUA-i.

Ponos, veliki ponos se uvukao čak i u Hramove u koje sam izlio SVOJE Pomazanje. Ko ima veće kongregacije, najviše novca? Muka MI je od toga. Ko pridobija najviše duša? Ljubomora i zavist su u MOJIM sopstvenim Hramovima. Muka MI je od toga. Kažete: „Kada će JAHUŠUA doći ponovo?“ JA kažem: „Čekao sam Crkvu, Hramove, da se očiste.“ Prestanite da se prepirete među sobom. Razobličite vukove koji proždiru MOJE Ovce. Oni su za propovedaonicama i svi su toliko zabrinuti za svoje sopstvene crkve, da niko ne brine o Ovcama.

Ko će sagraditi veće hramove? Ko će zadobiti veću medijsku pažnju? Ko je broj jedan jevanđelista, prorok, pastor, crkva? Kažem vam kroz ovu Proročicu, slušajte je: Sud počinje od Doma JAHVE-a! A onda ću se obračunati s neznabošcima. Muka MI je od toga. Žudim da vas ljuljam u SVOM naručju, a vi se prepirete i vređate jedni druge zbog vašeg pola. Biram da upotrebim koga biram da upotrebim. Najponiznijeg ću iskoristiti na moćan način.

Izabrao sam da iskoristim ovaj sud zato što ona misli da je najslabija od svih. Ali kažem opet, upotrebiću ponizne i krotke – one za koje niko ne misli da ću ih upotrebiti, jer se MOJA moć pokazuje najbolje u slabim ljudima. Ostali znaju da to nije od njih i oni se ne hvališu. Jer znaju da je samo MOJE Pomazanje to što raskida svaki jaram, stegu, lanac, okov i ropstvo. To nije vašom snagom, niti silom, već MOJIM DUHOM. Ovako govori JAHUŠUA: Izabrao sam da dođem kao beba, najslabiji od svih, da dokažem: ne gledajte na spoljašnjost, gledajte u unutrašnjost! Pomazanje ne poznaje pol, rasu ili uzrast.

RUAH HA KODEŠ (SVETI DUH) koristi voljne, poslušne sudove od gline, ne one koji viču: „Upotrebi mene, jer sam veoma lep/a, jer sam Svetiji/a od ostalih.“ Neću upotrebiti one koji misle da su zlato. JA koristim one koji znaju da su polomljeni sudovi od gline, ali moćni Ratnici za JAHUŠUA HA MAŠIAH-a. U 1997., daću maha onima koji su imali Službe koje su ostajale ponizne ili nepostojeće za veliku većinu. Onima koje nisam samo pozvao, nego koji su izabrani – izabrani zbog svoje vere čije sam ЈА Začetnik i Dovršitelj. JA ne započinjem nešto da onda podbacim. JA sam vaš BOG koji ne može podbaciti.

Spremite se, jer u 1997., kažem vam, bogatstvo bezbožnih biće predato u ruke pravednih, kroz MOJE Ime i MOJU Krv – JAHUŠUA HA MAŠIAH-a. MOJE će Ovce imati bogatstvo i poslove. Deca neprijatelja će videti to i škrgutaće zubima u besu i ljubomori, ali JA ću to učiniti to da dokažem da MOJA Pisma nisu laž. Blagoslovi 5. Mojsijeve 28 su još uvek namenjena MOJOJ Deci – i JA ih poznajem po imenu i po vlasima njihove glave.

Spremite se, jer za MOJU Decu ovo je najveće izlivanje MOG RUAH HA KODEŠ-a dosad. Upotrebiću one koji misle da nisu popularni, lepi, kojima nedostaje obrazovanje, one koji znaju da ne mogu ništa učiniti bez MOG Pomazanja RUAH HA KODEŠ-a. One koji su bili odbačeni, zlostavljani, ignorisani, kojima je rečeno da odustanu, da nije vredno.

Oni koji nisu imali finansije će pogledati na Svemoćnog BOGA, i JA ću otvoriti Nebeska okna i blagosloviti ih toliko izobilno da će biti prinuđeni da daju drugima, da bi i oni bili izobilno blagosloveni. I to će biti kao lančana reakcija. MOJA Reč kaže: „Ljubljeni, molim se iznad svega da ti bude dobro i da budeš zdrav, kao što je tvojoj duši sada dobro.“ [3. Jovanova 1:2]

Dokazaću da MOJA Reč ne može da MI se vrati prazna. Vodite računa koga otpisujete kao bezvrednog. Jer je Pastor onaj koji ima malo stado, ali insistira da RUAH HA KODEŠ ima punu kontrolu, bez obzira na to koliko Ovaca otišlo u crkve gde nema znakova, čuda i čudesa – jer nema ni uverenja RUAH HA KODEŠ-a.

Pazite se odbacivanja Jevanđelista koji su u vašim očima nepoznati, i koriste svoje sopstvene finansije da šire Jevanđelje i pridobiju duše. Čuvajte se ismevanja, zlostavljanja i ignorisanja Proroka koji vam dolazi sa Proroštvom, a vi ne želite da verujete Proroštvu jer su oni ’pogrešnog’ pola ili nisu poznati i slavni. Pazite se vređanja omladinaca koje podižem da prorokuju, i da – da upozore starije da slušaju Glas Svemoćnog BOGA.

Otarasite se ponosa. Jer su baš ovakvi oni koje JA šaljem. Kada ih uvredite, vređate BOGA koji ih je poslao. Oni su samo MOJI Glasnici, zato nemojte kamenovati Glasnike. Podizaću one koji su niko i ništa, nepoznate, kroz koje ću izvršiti SVOJE znakove, čuda i velika dela – Glasnike JAHVE-a. Jer oni nisu niko i ništa. Jedino su u očima ponositih. Oni su neko i nešto za MENE, jer JA mogu da ih upotrebim, i upotrebiću ih silno za SVOJU Hvalu, Čast i Slavu. Jer oni to neće ukrasti od MENE, kao što su drugi pokušali.

Niste vi osnovali te uspešne Službe. Moć i Pomazanja RUAH HA KODEŠ-a su razlog zbog kog su uspešne. Prestanite da prisvajate MOJU Slavu. Niste vi iscelitelj, izbavitelj, jedino je Svemoćni JAHVE taj koji izbavlja. Poruka Crkvi za 1997. jeste: Ponizite se pred JAHVE-om. Ova poruka je za Proroke, Jevanđeliste i Pastore. Vi nemate nikakvu moć bez MOG Pomazanja. Ja sam ljubomoran BOG. Uklonite ljudska imena sa MOJIH Službi. Upozoreni ste! Dajte hvalu, priznanje Jedinome koji ima pravo da nazove Službu po samome SEBI, vašem GOSPODARU i SPASITELJU, Onome za kog kažete da MU služite i da ste MU poslušni. JA ne delim SVOJU Slavu ni sa jednim čovekom.

Postoji lažno učenje koje kruži u ova poslednja vremena, i u nekim MOJIM crkvama gde je izliveno MOJE Pomazanje. Duh ponosa i religioznosti je raširio laž koju pastori govore: „Samo mi imamo vlast da kažemo ko može da se moli, a ko ne može da se moli. Zabranjeno vam je da se molite jedni za druge bez naše dozvole.“ Čak ni JAHVE Svemoćni, TVORAC Neba i zemlje, ne bi rekao tako nešto.

Moja Reč jasno kaže: „Molite se jedni za druge.“ [Jakovljeva 5:16] Ja ne gledam ko je ko. Dakle, zašto bih JA dopustio tako nešto? Oterajte te lažne pastire iz MOG Doma. Recite im da poznajete Reč JAHVE-a. Prestanite da verujete u ovu laž i da je širite. Da, ima ljudi koji će pokušati da vas prokunu umesto da vas blagoslove, ali će se kletve vratiti na glavu onoga koji proklinje pod maskom molitve. Okultni duh koji teži da uništi MOJE Ovce će se vratiti pošiljaocu kao bumerang.

RUAH HA KODEŠ je vrlo sposobna da zaštiti one za koje se prinose molitve. Prestanite pokušavati ono što vam nikada nije ni bilo namenjeno. To je posao RUAH HA KODEŠ-a. To je posao Dobrog PASTIRA – a samo sam JA Dobri PASTIR. JA sam sposoban da se staram o svemu što je MOJE. Izvadite prvo gredu iz sopstvenih očiju pre nego što počnete suditi da li je neko dostojan da se moli za drugog. Sud počinje od Doma JAHVE-a. Očistiću Dom na silan način u 1997., pre nego što budem sudio neznabošcima. Greh je greh. Nesveto je još uvek nesveto. JA nisam BOG koji se menja sa vašim vremenima. JA sam isti juče, danas i zauvek.

Zato što pastori odbijaju da smelo ustanu i kažu: „Pokajte se!“ i „Reč JAHVE-a kaže da je to greh!’ – boje se da izgube svoj status izuzeća od poreza, i dozvoljavaju da ih vlada ućutka zbog straha. Sada će imati koga da se boje – MENE, JAHUŠUA-e. Zato što ste ćutali, i niste ustali i rekli: „Pokajte se, inače će vas vatra Pakla progutati!“ Ono čega ste se vi pastori i službenici bojali, snaći će vas iznenada. Više nećete imati vaš status izuzeća od poreza. Dozvoliću vladi da vam ga oduzme, pa ćete ponovo govoriti bez straha šta je greh. To će vam biti znak da je ovo Proroštvo od MENE, jer ćete videti kako se ovo obistinjuje. Unapređenje ne dolazi ni od kuda osim sa severa, a to su Nebesa.

JA sam taj koji unapređuje jedne i raščinjuje druge. Mnogi će biti raščinjeni u 1997., koji su zarađivali prodajući darove RUAH HA KODEŠ-a. To nije na vama da prodajete. Oni koji su započeli Službu misleći da je to način da se brzo obogate, a neki od vodećih služitelja su sada vrlo pohlepni – ili će se pokajati ili pasti. Videćete ispunjenje ovoga. Službenici koji su u tajnom grehu, kao i u ranijim godinama će biti razotkriveni i osramoćeni pred celim svetom. Jer je duh u duhovnom vođi ujedno i duh u zajednici. Moram da napravim javnu predstavu i prekorim one koji propovedaju Reč JAHVE-a, a ipak nemaju straha od MENE, koji misle da sam zaslepljen njihovim dobrim delima. Nisu dobra dela ono što vas dovede na Nebesa – da se niko ne bi hvalisao. Kome je mnogo dato, od njega se mnogo i traži.

Pastori, Jevanđelisti, Proroci, Službenici, MOJA Deco – odgovorni ste za ono što znate. Neki znaju više od drugih, ali će zato snositi i veću odgovornost, jer znaju za bolje od toga da ME vređaju. U 1997. ispitujte sebe i odbacite grešne načine života i duhove ponosa i buntovništva. Jer JA sam BOG koji zna, vidi i čuje sve. Oni koji sebe nazivaju MOJIM Ovcama i Službenicima će snositi odgovornost za ono što znaju da je Svetost, a bave se nesvetošću.

Oni pastori koji se samo pretvaraju da vole Ovce i brinu za njih, a zapravo više ne mare, će biti raščinjeni. Ako su to radili iz pohlepe, iskusiće bedu. Sud će početi od Doma JAHVE-a u 1997. na silan način, i ako se vi, budući pravedni, jedva spašavate – koliko tek neznabošci trebaju da se boje. Ispitujte Duh koji govori i videćete da je ovo Glas RUAH HA KODEŠ-a koji govori kroz ovu Proročicu da prekori, blagoslovi i izgradi Svece JAHVE-a. I oglasite trubin zvuk propasti za neprijatelje Jevanđelja JAHUŠUA HA MAŠIAH-a.

Ne dirajte MOJE Pomazanike, niti MOJIM Prorocima činite zla. Nemojte kamenovati ovog Glasnika za predavanje MOJE Poruke. Jer će zlo snaći one koji podižu reč protiv MOG Glasnika. Okušajte ME i vidite nisam li JA BOG vatre koji proždire. Vatra Pakla je MOJ raspaljeni Gnev. Neka ne bude raspaljen protiv vas.

Kopirajte ovo i dajte svima koji imaju uši da čuju. Neka svi ostali ostanu gluvi. Samo zato što oni ne veruju, ne znači da neću uraditi ono što rekoh – sve će se to obistiniti. Jezekilj 3:17-21 kaže: Upozorite ih, i ako ne poslušaju, krv neće biti na vašim rukama. A ako ih ne upozorite i ne prosledite im ovo Proroštvo, onda će oni umreti u svom grehu, ali će krv biti na vašim rukama. JA šaljem SVOJE Proroke da upozore pre nego propast dođe. JA šaljem SVOJE Proroke da kažu da blagoslov dolazi, pre nego što blagoslov dođe.


Predato ovog dana 31. 12. '96. Časnoj Šeri Elajdža (Elijahu) kada je to najmanje očekivala, pišući drugome zahvalnost za molitvu.

1. 'Eliševa' znači: 'BOG je moja zakletva' (na engleskom: 'Elizabet',a nai srpskom: 'Elizabeta'); 'Elijahu' znači: 'Moj BOG je JAH' (na engleskom: 'Elajdža', a na srpskom: 'Ilija')
2. IME SVETOG TROJSTVA je ujedno i skraćeni oblik IMENA 'JAHVE'; kao u 'aleluja', zapravo 'halelu JAH', što znači: 'hvaljen JAH'
3. IME OCA je uzročni oblik glagola 'biti/postojati', a znači: 'ON će učiniti da bude/postoji'
4. IME SINA je kombinacija IMENA 'JAHVE' i reči 'spasi/izbavi', a znači: 'JAH spašava/izbavlja'
5. IME SVETOG DUHA znači: 'koja prebiva sa JAH-om'; od reči 'ha Šekhina', koja znači: BOŽIJE 'Sveto prisustvo/prebivanje'


Štampaj

Originalno Proroštvo

Ostala Proroštva

Početna Stranica